Önmagában természetesen minden sikerdíj nettó veszteség a megbízónak, hiszen ennyivel kevesebb bevételre fog szert tenni (amennyiben feltételezzük persze, hogy minden esetben sikeresen zárul az eljárás).

Sokéves tapasztalatunk alapján a konkurencia ajánlatának és ezzel párhuzamosan a sikerdíj mértékének megítélése szempontjából az 5 legfontosabb kérdéskör:

(1) CÉGHÁTTÉR
A vállalkozó mióta foglalkozik kártérítési ügyekkel, mennyi sikeres ügyet tud maga mögött, mennyire stabil, kiszámítható partner? Melyik banknál, mióta vezeti az ügyvédi letéti számláját és tud-e a banktól bankinformációt (Certificate of Good Standing) beszerezni?

Ügyvédi irodánk 1974 óta foglalkozik hasonló gazdasági ügyekkel, kifejezett szakterületünk a kartelljog és több ezer ügyfelünknek sikerült már vállalat-konszernekkel szemben visszatérítést realizálni. Sikerességi rátánk 90% feletti. (Kamionkartell ügyben az első jogi lépések 2017 őszén várhatóak részünkről).
Ezen a linken elérhető egy bizalmas jellegű bankinformáció, amelyből látható, hogy az ügyvédi irodánk letéti számlája 1992 óta ugyanannál a banknál van vezetve és a bank a lehető legmagasabb kategóriába sorol minket üzleti partnerként. 

(2) SZAKEMBERGÁRDA

Megvan-e a megfelelő apparátusa ahhoz, hogy az elvárt szakmai színvonalon képviselje az ügyet vagy az a (leplezett) szándéka, hogy konkrét cselekvési terv és projekt-csapat hiányában csak regisztráltatja, összegyűjti az igényeket és az idő előrehaladtával később dönti el, mit kezd majd azokkal, esetleg némi jutalékért cserébe egyszerűen majd csak “továbbpasszolja” azokat egy másik, hasonló irodának? Kárpótlásra számító károsultak részére ez akkor tud különösen hátrányos lenni, ha viszonylag kis számú ( < 1000 ) koncentráció részeként hánykolódik az ügyük.

14 országban 29 ügyvédünk és 113 asszisztensünk* dolgozik a kamionkartell ügyön. Az eljárásokat saját szakembergárdánkra és külső szakértőkre alapozva fogjuk lefolytatni.
(*2017. május végi adat)

(3) AJÁNLATI RÉSZLETEK

Egészen pontosan milyen konstrukcióban kínálja a szolgáltatásait, 100%-os védelmet nyújt-e megbízóinak arra az esetre, ha esetleg elveszítené a pert és meg kell fizetni a perköltségeket, illetve valóban mentes-e az ajánlat rejtett költségektől (regisztrációs díj, fordítási költségek, szakértői díjak, stb.)?

Mivel Németországban az érvényben lévő törvények alapján ügyvédi iroda nem vállalhat sikerdíj alapú megbízást, ezért a Sophokles Gmbh. mint perfinanszírozó szerződik ügyfeleinkkel. A szerződés értelmében ügyfeleinknek kizárólag sikeres pénzvisszatérítés esetén keletkezik fizetési kötelezettsége és semmilyen egyéb jogcímen nem kell költségeket fedeznie, még sikertelen jogi procedúra esetén sem.

(4) AZ ÜGY KONKRÉT ANYAGI HÁTTERE
Rendelkezik-e azzal az anyagi háttérrel, hogy az eljárást megindítsa, és ezt követően akár 3 éven keresztül finanszírozza?
Válaszunk egyértelműen igen. Többlépcsős, a biztosítótársaságok kockázat- és kárközösségéhez hasonlóan működő, nemzetközi hedge fund-ok által szerződésben garantált, megbízás volumenünk méretéhez skálázhatóan alakítható finanszírozási háttér áll rendelkezésünkre, kivétel nélkül olyan partnerektől, akikkel korábban már több közös, sikeres ügyletet bonyolítottunk le.

(5) A KÉPVISELT ÜGYFÉLKÖR MÉRETE
Mekkora portfólióval rendelkezik ebben a konkrét ügyben, azaz várhatóan milyen súllyal tud fellépni a gyártó-óriásokkal szemben?

Aktív megbízásaink számát üzleti titokként kezeljük, de annyit elárulhatunk, hogy 2017. május – július közötti időszakban több mint 11.000 teherautóval bővült.

(+1): Hol szándékozik megindítani az eljárást? Melyik ország, melyik bíróságán? 

Egyértelműen Németországban, azon belül első körben a müncheni helyi bíróságon tervezzük az első lépéseket megtenni. Ugyanúgy, mint azt a Waberer’s is tette.

Mindenkit arra bátorítunk, hogy a fenti kérdésekre kért és írásban kapott válaszok figyelembevételével hozza meg végleges döntését és ne engedjen az elévülésre való hivatkozással rá gyakorolt időnyomásnak (erről bővebben itt olvashat).

Szeretne Ön is hozzájutni a visszatérítéshez?

Küldünk Önnek egy mintaszerződést. Ez alapján könnyen el tudja dönteni, hogy Ön is csatlakozik-e a visszatérítési igényt benyújtó több tízezer károsulthoz.