Az Egyesült Királyságban, az RHA – Brit Közúti Fuvarozók Testülete – közölte, hogy több mint 10 000 teherautó üzemeltető csatlakozott a kollektív követeléshez, és további 1350-en regisztráltak.

A múlt héten a Fuvarozói Testület részt vett egy tárgyaláson a Törvényszéknél, melyen a testület, az Egysült Királyság Kereskedelmi Konföderációja és a tehergépkocsi-gyártók tervezetei kerültek bemutatásra a pályázatok finanszírozásáról. A testület a tehergépkocsi-üzemeltetők nevében történő kinevezéséről egyenhangú döntés szükséges.

Ez magában foglalja a finanszírozási szabályok részleteinek elfogadását, valamint annak biztosítását, hogy a Testület a tehergépkocsi-üzemeltetők érdekeit szolgálja.  A kérelem egyes szempontjait a Gazdasági Versenyhivatal 2019 májusában elhalasztotta egy másik, nem ezen ügyhöz kapcsolódó kollektív követelés miatt. A felek meghallgatását  2019. december 13. és 20. között tervezik, ha további csúszás nem merül fel. A testület kevés kérdést kapott, de a finanszírozási tervezetek elfogadása még várat magára hiszen nem teljes az egyetértés – a döntés a elkövetkező hónapokban várható.

Az testület bízik a sikerben és folytatja a követelések összesítését. A kollektív követelés tovább növekszik, és előreláthatóan ez lesz a legnagyobb teherautó-kartell elleni csoport-követelés Európában. Az idő kulcsszerepet játszik , az RHA arra törekszik, hogy a keresetet a lehető leghamarabb beadják.