Egy új befektető, az Augusta Ventures Ltd. bevonása jelenti a garanciát arra, hogy ügyfeleink érdekében képesek leszünk ellensúlyozni a legnagyobb európai járműgyártók erőfölényét. 

Tudtuk jól, hogy a kamionkartell-per évekig elhúzódhat.

A teherautó gyártóknak az az érdekük, hogy ebben a számukra kedvezőtlen helyzetben a lehető legtovább késleltessék az eljárás befejezését. Ezzel két legyet ütnek egy csapásra: egyrészt meglévő ellenfeleik nagy részét anyagilag kivéreztetik, másrészt az eljárás megindításán gondolkodó érintetteket elrettentik. A sikeresen “célba érő” ellenfeleknek ugyan többet kell kifizetniük, de el tudják kerülni a számukra sokkal nagyobb veszélyt jelentő, minden eddiginél komolyabb nagyságrendű perlavinát. Ennek jegyében minden szakértői megállapítást vitatni fognak, minden ellen beadványokkal és fellebbezéssel élnek, hogy a lehető legkésőbb szülessenek meg a jogerős ítéletek.

A legnagyobb európai járműgyártóknak bőven van tőkéjük és így idejük is az évekig tartó pereskedésre. A túlárazott járművek miatt pereskedő fuvarozók csoportjai viszont sokkal sérülékenyebbek.

Nekünk is számolnunk kellett azzal a veszéllyel, hogy a járműgyártók erőfölénye felőröli erőforrásainkat. Úgy döntöttünk hát, hogy további pénzügyi és szakmai befektetőt vonunk be a munkába. Ez a több hónapig tartó folyamat most sikerrel járt.

Örömmel jelenthetjük be, hogy a Sophokles GmbH mellett a kamionkartell-per lebonyolításában új befektetőnk a jelentős brit befektetési alap, az Augusta Ventures Ltd. lett.

Az Augusta Ventures csatlakozásával ügyvédi képviseletünk is jelentősen kibővült. A müncheni Marzillier, Dr. Meier & Dr. Guntner Rechtsanwaltsgesellschaft mbH ügyvédi iroda melletta szintén versenyjogi szabályok megsértése miatti kártérítési perekre szakosodott  McDermott, Will & Emery ügyvédi iroda erősíti jogi képviseletünket.

A kamionkartell-perhez csatlakozó ügyfeleink számára ez a bővülés azt jelenti, hogy az eddigi perfinanszírozó társaságnál többszörösen erősebb befektetési csoport és létszámában, erejében is többszörösen nagyobb  ügyvédi iroda állt az ügy mögé.

Ügyfeleink számára ugyanakkor ez a változás semmilyen költséget, semmilyen többletet nem jelent. Megkötött szerződéseink feltételei érvényesek. Ön ügyfelünkként semmilyen előzetes díjat, költséget nem fizet. Egyedüli juttatásunk a per eredményes lezárása utáni sikerdíj, melynek mértékét szerződésünk rögzíti. A sikerdíj mértéke, a felosztás módja nem változik az új befektető csatlakozásával és az ügyvédi képviselet bővülésével.

Ha Ön ügyfelünk, akkor az eddigiek szerint, változatlan feltételek mellett vesz részt a kamionkartell-perben. A bővülés viszont sokszoros perképességet, jelentősen megnövelt nyerési esélyt jelent az Ön vállalkozása számára.

2018 nyarától a McDermott, Will & Emery ügyvédi iroda erősíti jogi képviseletünket

2018 nyarától a McDermott, Will & Emery ügyvédi iroda erősíti jogi képviseletünket

Mi történt eddig? Hol tart a kamionkartell-per?

Németországban megkezdődtek az első tárgyalások, s megszülettek az első ítéletek. Az eddigi három ítéletben a bíróságok kivétel nélkül számunkra pozitív döntést hoztak. A bírák egyértelműen állást foglaltak abban, hogy nem fogadják el a gyártók védekezését. A gyártók valamennyi eljárásban arra hivatkoztak, hogy a teherautó-vásárlókat valóban nem is érte kár, mert a megnövekedett beszerzési árakat magasabb fuvardíjak alkalmazásával megrendelőikre hárították.

Emellett a Bundesgerichtshof (Szövetségi Legfelsőbb Bíróság) 2018. június 12-én fontos és számunkra nagyon pozitív ítéletet hozott arra vonatkozóan, hogy az 1997 és 2005 közötti időszakra vonatkozó követelések nem évülnek el automatikusan.

Mi még nem indítottuk el az eljárásainkat. Nem a leggyorsabb, hanem a legjobban megalapozott stratégiát akarjuk kialakítani. A most bejelentett fúzióval Európa legjobb perfinanszírozó és jogi csapatát sikerült az ügy mellé állítani. Anyagi oldalról nem vagyunk támadhatóak. Addig bírjuk az eljárást, amíg csak a járműgyártók azt el akarják húzni. Megteremtettük azt a biztos hátteret, hogy ne fogyhasson el az erőnk az eljárás befejezése előtt.

Mi történik most, mire van szükség?

Minden szerződött partnerünkhöz eljuttatjuk a módosított, az új szereplőkkel kiegészített szerződést és mellékleteit. Kérjük ezek aláírását, hogy az új partnerek jogosultak legyenek eljárni az Ön érdekében.

Ha Ön már szerződött ügyfelünk, arra kérjük, hogy a már ismert info@kamionkartell.hu címen, esetleg a +36 (1) 808 8000 telefonszámon vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy a lehető legrövidebb időn belül eljutassuk Önhöz a kiegészített szerződést. 

Ön még nem ügyfelünk, de érdeklődik a visszatérítéssel kapcsolatban?

Küldünk Önnek egy mintaszerződést. Ez alapján könnyen el tudja dönteni, hogy Ön is csatlakozik-e a visszatérítési igényt benyújtó több tízezer károsulthoz.