Kamionkartell – hírek első kézből

Augusta Ventures – van-e Önnek tennivalója?

Egy új, erőteljes befektető partner, az Augusta Ventures Ltd. segíti a járműgyártók elleni per finanszírozását. Az új partnerek csatlakozása, a képviseleti bővülés miatt szükséges, hogy kiegészítsük az Önnel kötött szerződésünket.

Hol tart a kamionkartell-ügyintézés?

Ahogy telnek-múlnak a hónapok, egyre többen éreztetik velünk türelmetlenségüket: mi történik most, mikorra lehet valami konkrét eredményre számítani? Mikor lesz pénz, hol tart a kamionkartell-ügyintézés?

Jogi képviselet Németországban

Ha vitás ügye, behajtani kívánt tartozása van németországi cégekkel, vállalkozásokkal kapcsolatban, keressen minket elérhetőségeinken. Megkeresését továbbítjuk müncheni irodánknak és rövid időn belül személyre szabott ajánlattal jelentkezünk.

Vajon eredményesebbek vagy nem a csoportos perek?

Vajon a majdani végeredményt tekintve mi éri meg jobban: pertársaságot alapítani és csoportos pereket indítani, vagy egyedileg kezelni minden egyes károsult kártérítési ügyét? Mi az utóbbi megoldás mellett döntöttünk, megindokoljuk, hogy miért.

Mi az eljárás, ha már nincs számla a vásárlásról?

Érdemes-e hiányos papírokkal, vagy nem teljesen egyértelmű beszerzésekkel is jogot formálni a kamionkartell miatti kártérítésre? Mi a helyzet, ha már nincs számla a vásárlásról? Sokakban merülhet fel ez a kérdés, hiszen a 10-20 évvel ezelőtti beszerzések papírjai nagyon is hiányosak lehetnek.

A kamionkartell igazi jelentősége

Az Európai Unió versenyjogi biztosa szerint egyáltalán nem véletlen, hogy kialakult a teherautógyártók között a kamionkartell. Az EU ugyanakkor fel kell lépjen az ilyen tiltott együttműködésekkel szemben, mert alapjaiban rázhatják meg az EU gazdaságát.  

Kamionkartell-per: már nem ritka a százmillió eurós kárigény sem

A kamionkartell-per első tapasztalatai azt mutatják, hogy a károsultak mindenütt a lehető legnagyobb csoportokban igyekeznek megindítani keresetüket. A teherautók törvénytelen túlárazása miatt induló eljárásokban követelt kártérítések pedig meghaladják a százmillió eurós nagyságrendet.

Megszületett a kamionkartell-per első ítélete

Megszületett a kamionkartell-per első bírósági ítélete. Göttingen város perelte be az MAN céget 13 hulladékgyűjtő autó beszerzése alapján. A túlárazás miatt a város 335 ezer euró kártérítést követel a gyártó cégtől a 2,3 millió eurós beszerzések után.

Szerződés engedményezése

Aki figyelmesen tanulmányozza a kamionkartell-ügyben való képviseletre vonatkozó szerződéstervezetet, annak többnyire megakad a szeme egy kifejezésen: a szerződés engedményezése. Mit jelent ez a kitétel, s hogyan garantálható ebben az esetben, hogy Ön hozzá fog jutni az Önt megillető kártérítéshez?

Mekkora részesedés jár a kapott kártérítésből?

A kamionkartell-ügyben pert indító fuvarozó vállalkozókat legjobban természetesen az érdekli, hogy kinek mekkora részesedés jár majd a bíróság által megítélt kártérítésből és ki kell-e fizetniük a perköltségeket. Összefoglaltuk a legfontosabb információkat.

A Scania fellebbezett az EU döntésével szemben

A Scania volt az egyetlen, amelyik nem fogadta el önként az uniós büntetést. A cég most az EU 880 millió eurós bírságát is elutasította és fellebbezett az uniós döntés ellen. Tények és feltételezések: hasznunkra válhat-e a Scania taktikázása?