Ön is perelhet kártérítésért

Teherautót, kamiont vásárolt az elmúlt évtizedekben akár csak egyszer is? Visszakaphatja a vételár egy részét, mert nagyon valószínű, hogy Önt is becsapták. Akkor is ha újat, akkor is, ha használtat vásárolt.  Pénz járhat vissza Önnek, mert többet fizetett a teherautóért vagy kamionért, mint kellett volna.

Szeretne Ön is hozzájutni a visszatérítéshez?A kamionkartellnek nevezett ügy egy hatalmas gazdasági botrány, ami az európai teherautó-gyártókat érintette. Benne volt mindenki: a DAF, Iveco, MAN, Mercedes (Daimler), Renault, Scania, Volvo egyaránt. Pár éve kiderült, hogy ezek a gyártók majdnem 15 éven keresztül rendszeresen egyeztettek és egymáshoz igazítva, magasan tartották az áraikat. Nem volt árverseny, megbeszélték egymás között, hogy mennyiért adják a teherautókat és a vontatókat. Tehát, ha Ön 1997 és 2011 között vásárolt felsorolt gyártmányú teherautót vagy vontatót, akkor biztosan többet fizetett érte, mint amennyit kellett volna.

Az Európai Bizottság felderítette ezt az ügyet és többmilliárd eurós bírságot szabott ki a kartellező cégekre. Ami még fontosabb: az EU Bizottsága arról is határozott, hogy a vásárlókat is kár érte, s ezért a túlárazásért mindannyian kártérítést követelhetnek.

Hogyan juthat hozzá a visszatérítéshez?

A pénz-visszatérítés nem egyszerű, nem jár automatikusan. Be kell perelni érte a gyártó cégeket, s bíróságon kell követelni a visszatérítést.

Segítünk Önnek, hogy hozzájusson a pénzéhez

Cégünk, a müncheni Sophokles GmbH több tízezer járműtulajdonossal köt szerződést a Németországban zajló perben való képviseletre. Közreműködésünkkel Ön is részt tud venni ebben a folyamatban. Egy Önt képviselő német ügyvédi iroda be tudja perelni a legnagyobb gyártókat, képes akár hosszú hónapokon át finanszírozni a pereskedést, megelőlegezni az ügyvédi, szakértői és bírósági költségeket.

Szeretne Ön is hozzájutni a visszatérítéshez?

Költség- és kockázatmentes eljárás

Ön a per során semmilyen díjat, költséget nem fizet.

A per költségeit teljes egészében megelőlegezzük. Munkánk költségeit kizárólag sikerdíj fedezi abból a kártérítésből, amit nyertes per esetén Önnek a bíróság megítél. Ha nyerünk, fele-fele arányban elosztjuk Önnel a kapott kártérítést. Ha bármi közbejön és nem nyerünk, Önnek akkor sem kell semmilyen költséget sem utólag megtérítenie.

Mennyi pénzhez juthat Ön hozzá?

Eddigi szakértői becslések szerint a túlárazás mértéke 10-20 százalék volt minden egyes, 6 tonna saját tömeg fölötti, 1997 és 2011 között vásárolt új vagy használt jármű esetén. Ezt az összeget perelhetjük vissza a gyártóktól.

Érdekel, szükségem van a pénzemre. Mi a következő lépés?

Szerződést kínálnuk Önnek, hogy a bíróság előtt a perben képviselhessük az érdekeit. Adja meg elérhetőségét és elküldjük Önnek a szerződéstervezet szövegét, s tájékoztatjuk a további teendőkről.

Mire lesz szüksége?

Saját cége adatain kívül majd az érintett járművek papírjaira lesz szüksége. Keresse elő a régi számlákat, lízingpapírokat, hogy igazolni tudja majd a jármű megvásárlását.

Kérjük, adja meg elérhetőségét, hogy elküldhessük a szerződés tervezett szövegét!

Közben küldünk Önnek egy levelet a megadott címre. Ebben találja majd a szerződéses feltételeket. Olvassa el nyugodtan, nézesse át akár jogászával is a feltételeket. Néhány nap múlva jelentkezni fogunk Önnél telefonon a folytatással kapcsolatban. Ha gyorsabban szeretne tovább lépni, akkor a levélben található linken tudja majd elindítani a folyamatot.

 

Szeretne Ön is hozzájutni a visszatérítéshez?